Környezetbarát fűtésért kampányol a kormány

Már a Földművelésügyi Minisztérium döntéshozóinak is csípi a szemét a korszerűtlen fűtés füstje. Végre elindult egy állami felvilágosító kampány annak érdekében, hogy minél kevesebb méreg kerüljön a levegőbe a kályhákból.

Harminc-negyven évvel ezelőtt még sokszor borította vastag füstköd Magyarország településeit, ha kedvezőtlen volt a széljárás. Először Budapesten, aztán országszerte ritkultak ezek az alkalmak, ahogy elterjedt a gázfűtés. Csakhogy az utóbbi években a rezsicsökkentés ellenére is megdrágult gáz, és sok embert szoktatott vissza a fafűtésre vagy a lignitre. A korábbinál többen fűtenek hulladékkal is annak ellenére, hogy azt tiltja a törvény. Mert a farostlemez, a műanyag jól ég a kályhában és „ingyen van”. Az „ingyen” tüzeléssel takarékoskodás népszerűvé válását jelzi, hogy egyre több panasz érkezik a Levegő Munkacsoport tanácsadó irodájához a szomszédból terjedő, elviselhetetlen, egészségkárosító levegőre. A jelenség terjedése késztette a civil szervezetet arra, hogy lakossági fórumokon magyarázza el, milyen következményekkel járhat a meggondolatlan fűtés, és mit lehet tenni az ellen. Kiadványai is készültek, melyek felhívják a figyelmet a veszélyekre (például ez és ez). 200 ezer szórólapon és sok száz plakáton jut el a Fűts okosan! lakossági kampány üzenete az emberekhez. A kampány felhívja a figyelmet a Levegő Munkacsoport kezdeményezésére létrehozott www.futsokosan.kormany.hu honlapra is, ahol megtudhatjuk, milyen bajokat okoz a rosszul megválasztott fűtés, és mit lehet ellene tenni.

7 hozzászólás a(z) “Környezetbarát fűtésért kampányol a kormány” bejegyzéshez

 1. Szilvási Melinda

  Nagyon helyes, tegyünk a környezetünkért. A MOL is erre próbál rávenni minket, gyűjtsük a használt sütőolajat, mert megvédhetjük ezzel édesvizeinket, állatvilágunkat . egy kis fáradtságért cserébe még nyerhetünk is http://glurl.co/b-olaj

  Válasz
 2. Starlord

  Na látjátok, alig 50 millió állatot engedtek be, és máris így néz ki a statisztika! Ha megnézed a svéd statisztikát is, akkor rájössz, hogy ott van talán a legtöbb nők ellen elkövetett erőszakos cselekmény.

  De tán csak nem gondoljátok, hogy a pedáns svéd emberek erőszakolják halomra a nőket?!

  Ezért is akarják beengedni a többit, hogy az európai férfitársadalmakat tudják meggyalázni az iszlám nőértelmezés miatt.

  Kivágunk minden állatot európából, és máris szebb statisztikák lesznek!

  Válasz
 3. István Nagy

  Szánalmas próbálkozás srácok…
  A nézeteiket valló nyugati európai vezetők azok, akik az etnikai alapú adatgyűjtést sikeresen eltörölték szinte mindenhol. Így aztán csak pár szilánkot talál az ember: pl arról, hogy 2005-ig, amíg Svédországban végezhettek etnikai, migránsokra is kiterjesztett adatgyűjtést, azt találták, hogy a legalább két év börtönt kapott nemi erőszakot elkövetők 80%-a volt nem európai bevándorló.
  Érzitek milyen kellemetlen adat ez? A túlreprezentáció ebben az esetben valami laza hússzoros volt az őslakos hímekhez képest.
  Most Köln kapcsán derült ki, hogy húsz éve a törökök közül került ki a legtöbb erőszakoló- csak a fajtátok miatt ezt nem lehetett közhírré tenni. Vagy ott van Rotherham, Ez a barátságos angol város, ahol pakisztáni migránsok ipari méretekben törték be és prostituálták a fehér kislányokat 12-18 éves korig. Csak abban a városban tíz év alatt 1400 ilyen eset volt. Tudtok hasonló statisztikát békeidőben fehér kaukázusi európai férfiakról?

  Válasz
 4. István Nagy

  Látom szeretitek a statisztikát, világítsuk meg máshonnan a kérdést.
  Kölnbe 2015-ben tízezer migráns érkezett, melyek közel 70%.-a volt potenciálisan erőszakoló férfiember. Szilveszter estéjén ezer közülük majd ezer,majd ezer német nővel erőszakoskodott. Ez azt jelenti, hogy a migráns hímek közel 15%-a érkezését követően fél éven belül erőszakos cselekményt követett el. Ha lehetek akkora demagóg fasz, mint e poszt szerzője, akkor azt mondom, hogy ehhez a teljesítményhez egy fehér európai átlagembernek egy teljes élet szükséges.
  Értitek?

  Válasz
 5. Starlord

  Nem lehet, hogy ezért beszélnek ezek ennyit a holokausztról, lehet nem is arról beszélnek mi történt anno, hanem arról hogy ők mit csinálnak a jelenben?

  Még a végén kiderül, hogy ők az igazi nácik és te leszel az a Saul nevű sonderkommandós aki a saját népét és családját temeti majd el amennyiben nem kapcsolsz időben…

  A fasizmus erre természetesen nem lehet sem megoldás sem válasz, sőt talán erre is gondoltak, hogy az is a hasznukra lenne… Viszont tudnunk kell tisztában kell vele lennünk, hogy kik az igazi nácik és hogy mire lehet ezektől a liberális náci politikusoktól számítani, hogy mi a valódi céljuk.

  Válasz
 6. Vipera01

  És? Már 2014-ben is túl sok migráns volt Európában. A nemi erőszakok számának megugrása nem tavaly kezdődött.

  Válasz
 7. D.E. Vilsadvo Cat

  mindez igaz az iszlámra
  az iszlám egy szar intoleráns terrorista maffia

  Válasz

Hozzászólás írása